Caută
Caută

Patient Care

Patient CARE

Proiectul Patient Care are ca scop îmbunătățirea calității serviciilor medicale prin dezvoltarea abilităților de comunicare, relaționare și învățare ale personalului medical.
În acest context, vă invit să vă alăturați programului nostru de pregătire, care este adaptat nevoilor și cerințelor specifice domeniului medical.
.
Locație : Cluj-Napoca, strada Iuliu Maniu nr. 1
Număr maxim de participanți :20 
Durata: 6 ore / modul
Mod de desfășurare: Noțiuni teoretice și activități practice interactive ( format training )
Eveniment creditat EMC : 6 credite pentru fiecare modul (18 credite în total)
Pentru participarea la modulul 2 trebuie finalizat modulul 1 si pentru participarea la modulul 3 trebuie finalizate modulele 1 si 2.
1. Abilitați de COMUNICARE ( din 22 aprilie)

modul 1 – Fundamentele Comunicării (22 aprilie)
modul 2 – Comunicare Avansata (06 mai)
modul 3 – Comunicare Specializată (27 mai )

Cumpără BILET !

     Acest program este conceput pentru a ajuta medicii, asistenții medicali și alți profesioniști din domeniul medical să își îmbunătățească abilitățile de comunicare și să învețe cum să interacționeze mai eficient cu pacienții și cu familia acestora.

Programul de pregătire este format din trei module, care vor aborda subiecte precum temperamentele, emoțiile și percepțiile în comunicare, diferite tipuri de comunicare, stiluri de comunicare, analiza tranzacțională, asertivitatea, empatia, ascultarea activă, coaching-ul, feedback-ul, gândirea critică, public speaking, story telling, prezentarea abilităților, negociere/manipulare, comunicarea vestilor proaste și controlul emoțiilor.
La sfârșitul programului de pregătire, ne așteptăm ca participantul să fie capabil să comunice mai eficient cu pacienții și cu familia acestora, să ofere feedback într-un mod constructiv, să gestioneze mai bine situațiile tensionate și să își îmbunătățească abilitățile de public speaking.
Alătură-te programului de pregătire în abilități de comunicare și împreună vom îmbunătăți calitatea serviciilor medicale și vom spori satisfacția pacienților și a personalului medical!

Patient Care – Abilitați de Comunicare (M1,M2,M3)

modul 1 – Fundamentele Comunicării
modul 2 – Comunicare Avansata
modul 3 – Comunicare Specializată

Modulul 1 – Abilități de Comunicare în Domeniul Medical – De ce este comunicarea esențială și cum o îmbunătățești

Comunicarea este esențială în orice domeniu, dar în cel medical, aceasta poate face diferența dintre o experiență pozitivă și una negativă pentru pacienți și personalul medical. Modulul 1 din programul nostru de pregătire în abilități de comunicare în domeniul medical se concentrează pe importanța comunicării și cum să o îmbunătățim.

În acest modul, vei învăța despre tipurile de temperamente și cum acestea pot influența comunicarea, vei descoperi scenarii de viață care pot avea un rol important în interacțiunea cu pacienții și vei înțelege mai bine emoțiile și perspectivele care pot afecta comunicarea. Vei explora și diferitele tipuri de comunicare, inclusiv verbală și nonverbală, precum și stilurile de comunicare.

Vei primi sfaturi și strategii practice pentru a îmbunătăți modul în care comunici cu pacienții și cu familia acestora, astfel încât să  poți îmbunătăți serviciile medicale și să sporești satisfacția pacienților.

În plus, acest modul va oferi o bază solidă pentru celelalte două module din programul nostru, care se concentrează pe abilități mai avansate de comunicare în domeniul medical. Prin urmare, modulul 1 este un pas important în dezvoltarea abilităților de comunicare pentru orice profesionist din domeniul medical.

.

Modulul 2 – Abilități Avansate de Comunicare în Domeniul Medical – Dezvoltarea de competențe cheie

Modulul 2 din programul nostru de pregătire în abilități de comunicare în domeniul medical este proiectat pentru a dezvolta abilitățile cheie necesare pentru a comunica cu pacienții și cu personalul medical într-un mod mai eficient și mai empatic.

În acest modul, vei învăța despre analiza tranzacțională și cum să o utilizezi pentru a comunica mai eficient, vei înțelege diferența dintre empatie, simpatie și compasiune și vei descoperi tehnicile de ascultare activă, de coaching și de feedback. Vei explora, de asemenea, tehnicile de asertivitate și gândire critică, care te vor ajuta să te exprimi cu mai multă claritate și să iei decizii mai bune.

Prin urmare, acest modul este recomandat tuturor profesioniștilor din domeniul medical care doresc să își dezvolte abilitățile lor de comunicare și să-și îmbunătățească competențele cheie.

.

Modulul 3 – Abilități de Comunicare Avansată .

Modulul 3 din programul nostru de pregătire în abilități de comunicare în domeniul medical se concentrează pe dezvoltarea abilităților de comunicare avansate în  public speaking și negociere.

În acest modul, vei învăța cum să faci o prezentare  în fața pacienților și colegilor  și cum să construiești un discurs coerent și clar. De asemenea, vei descoperi tehnici de storytelling care te vor ajuta să  implici pacienții în procesul de Diagnostic-Tratament-Recuperare și să-i fidelizezi.

Modulul 3 te va ajuta, de asemenea, să dezvolți abilitățile de negociere și de manipulare într-un mod etic și să negociezi cu pacienții într-un mod constructiv și empatic.

Prin urmare, acest modul este recomandat profesioniștilor din domeniul medical care doresc să își dezvolte abilitățile de comunicare avansate și să își îmbunătățească capacitățile de prezentare și negociere.

Modulul 3 este proiectat să fie interactiv și practic, astfel încât să poți exersa abilitățile în timpul sesiunilor și să obții feedback imediat din partea formatorilor. Prin urmare, acest modul va fi de mare ajutor în dezvoltarea abilităților tale de comunicare și va avea un impact pozitiv asupra serviciilor medicale pe care le oferi.

Înscrieți-vă acum la Patient Care – Abilități de Comunicare !

2. Managementul situațiilor de criză ( din august 2023 )
Managementul Situațiilor de Criză este esențial pentru profesioniștii din domeniul medical, deoarece aceștia sunt adesea implicați în situații de urgență și criză. Acest modul îi va învăța pe participanți cum să gestioneze situațiile de criză în cadrul sistemului medical, reducând impactul acestora asupra pacienților și personalului medical. Vei învăța cum să planifici și să organizezi echipa de management al situațiilor de criză, să comunici eficient în timpul unei situații de criză și să identifici și să gestionezi impactul asupra pacienților și activităților medicale. De asemenea, vei învăța cum să evaluezi performanța echipei și să identifici lecțiile învățate pentru a îmbunătăți continuu managementul situațiilor de criză. Acest modul te va ajuta să fii mai pregătit și mai sigur în fața situațiilor de urgență din domeniul medical.
3.Gamification (o alta perspectivă asupra motivației) ( din septembrie 2023)
Modulul 5 îți propune o abordare inovatoare a motivării și implicării pacienților în procesul de îngrijire medicală. Vei învăța cum să folosești elemente de joc pentru a îmbunătăți aderența la tratament, a reduce stresul și anxietatea, dar și pentru a promova un stil de viață sănătos. Vei descoperi tehnici de design de jocuri și strategii de Gamification și vei vedea exemple concrete de succes în domeniul medical. De asemenea, vei discuta despre provocările și riscurile Gamification-ului și vei primi sfaturi utile pentru implementarea cu succes a acestei metode inovatoare.
4. Leadership și Team management ( din noiembrie 2023)
Modulul 6 îți va oferi abilitățile și cunoștințele necesare pentru a deveni un lider eficient în contextul medical. Vei învăța despre tipurile de leadership și stiluri de conducere, abilitățile de comunicare și motivare a echipei, precum și despre strategiile de gestionare a conflictelor în echipă. Acest modul îți va dezvolta abilitățile de formare și dezvoltare a echipei, evaluare a performanței și gestionare a riscurilor. La finalul modulului vei avea o mai bună înțelegere a provocărilor și obstacolelor în Leadership și Team management, precum și soluțiile pentru a le depăși.

Înscrie-te astăzi la trainingurile Patient Care și dezvoltă-ți abilitățile de comunicare, managementul situațiilor de criză, gamification, leadership și team management în contextul medical. Împreună putem îmbunătăți experiența pacienților și oferi cea mai bună îngrijire posibilă. Te așteptăm în comunitatea Patient CARE !

Am o veste bună pentru tine! 

Beneficiezi de o reducere de 50%  pentru un singur modul, 60% pentru 2 module  și 70%  la achiziționarea tuturor celor 3 module de comunicare.

Aceste oferte sunt valabile până pe 13 aprilie, așa că grăbește-te să profiți de ele!

Nu rata oportunitatea de a-ți dezvolta abilitățile și de a fi pregătit pentru a oferi cea mai bună îngrijire pacienților tăi.

Înscrie-te acum la trainingurile Patient Care !