Caută
Evenimente Următoare

Nu există evenimente viitoare în acest moment.

Caută

Politica de confidentialitate

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR

Îți mulțumim că vizitezi site-ul nostru. Scopul acestei Politici de confidențialitate este să îți explice ce date prelucrăm, de ce le prelucrăm și ce facem cu ele. Îți luăm în serios confidențialitatea și nu vindem niciodată liste sau adrese de e-mail. Fiind pe deplin conștienți de faptul că informațiile tale personale îți aparțin, facem tot posibilul să le stocăm în siguranță și să procesăm cu atenție informațiile pe care le împarți cu noi. Nu oferim informații unor părți terțe fără a te informa. Aceste informații sunt importante. Sperăm că le vei citi cu atenție.

Prin navigarea pe site-ul otmed.ro, când ne contactezi, când plasezi o comandă, când îți creezi un cont, ne încredințezi informațiile tale și declari că ai fost informat în mod adecvat asupra prelucrării datelor prin parcurgerea acestui document, denumit „Politică de confidențialitate”.

DEFINIȚII

Vom începe să definim câteva noțiuni care să te ajute să înțelegi prezenta Politică de confidențialitate.

otmed.ro (sau „Site-ul”) este un site de prezentare al Organizatiei Tinerilor Medici ,  oferit prin intermediul URL-ului https://www.otmed.ro/. otmed.ro este deținut și administrat de Asociatia Organizatiei Tinerilor Medici, cu sediul social în Cluj-Napoca, Aleea Bucura, Nr.1, Bl.F, Sc.6, Ap.109, Județ Cluj, România, C.U.I.: 34038166, denumit în continuare „OTM”,  „noi”.

Potrivit Legii nr. 677/2001 și a Regulamentului  (UE) 679/2016 (aplicabil în România din 25 mai 2018), OTM este operator de date cu caracter personal.

Când spunem „GDPR” ne referim la Regulamentul (UE) 679/2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE.

„date cu caracter personal” înseamnă orice informații privind o persoană fizică identificată sau identificabilă („persoana vizată”);

Potrivit legislației, tu, în calitate de vizitator al site-ului ești o „persoană vizată”, adică o persoană fizică identificată sau identificabilă. O persoană fizică identificabilă este o persoană care poate fi identificată, direct sau indirect, în special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un număr de identificare, date de localizare, un identificator online, sau la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identității sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale.

SCHIMBĂRI

Putem schimba această Politică de confidențialitate în orice moment. Toate actualizările și modificările prezentei Politici sunt valabile imediat după notificare, pe care o vom realiza prin afișare pe site și/sau notificare pe e-mail.

ÎNTREBĂRI ȘI SOLICITĂRI

Dacă ai întrebări sau nelămuriri cu privire la prelucrarea datelor tale sau dorești să îți exerciți drepturile legale în legătură cu datele  pe care le deținem sau dacă ai îngrijorări cu privire la modul în care tratăm orice problemă de confidențialitate, ne poți scrie la adresa de e-mail: contact@otmed.ro

CE FEL DE INFORMAȚII COLECTĂM?  

a) Informațiile pe care ni le furnizezi voluntar 

Când plasezi o comandă, când utilizezi formularul de contact de pe site, când iți creezi un cont  sau  când ne contactezi prin telefon sau e-mail sau comunici cu noi în orice mod, ne dai în mod voluntar informațiile pe care prelucrăm. Aceste informații includ numele, prenumele, adresa de e-mail, numărul de telefon, website-ul tău(opțional), numele companiei, Nr. Registrul Comerțului, CUI, Banca, IBAN, adresa de facturare, adresa de livrare, numele utilizatorului ales. Când plasezi o comandă, ne dai informațiile tale:

  •  în cazul persoanelor fizice: nume, prenume, e-mail, telefon, adresa de facturare, adresa de livrare; necesare plății, facturării și livrării biletelor.
  • în cazul persoanelor juridice: nume, prenume, e-mail, telefon, numele companiei, Nr. Registrul Comerțului, CUI, Banca, IBAN, adresa de facturare, adresa de livrare;  necesare plății, facturării și livrării biletelor.

Când folosești formularul de contact, ne dai informațiile tale (nume, prenume, e-mail, telefon) .

Când îți creezi un cont, ne dai informațiile tale (nume utilizator și e-mail, parola este confidențială) necesare pentru crearea unui cont personal în care se pot adăuga/edita ulterior numele, prenumele, numele companiei, Nr. Registrul Comerțului, CUI, Banca, IBAN, adresele de facturare și livrare, precum și vizualizarea comenzilor plasate.

Oferindu-ne aceste informații, noi le păstrăm în condiții de securitate și confidențialitate în baza noastră de date. Nu dezvăluim sau tranferăm informații către terți.

b) Informații pe care le colectăm automat 

Când navighezi pe site-ul nostru, este posibil să colectăm informații despre vizita ta pe site. Aceste informații pot include adresa IP, sistemul de operare, browserul, activitatea de navigare și alte informații despre modul în care ai interacționat cu site-ul. Putem colecta aceste informații prin folosirea cookie-urilor (vezi Politica de utilizare a cookie-urilor) sau a altor tehnologii de similare.

CARE ESTE TEMEIUL LEGAL PENTRU PRELUCRARE? 

În privința datelor pe care ni le oferi voluntar prin completarea și trimiterea formularului aferent sau prin contactarea noastră în orice mod, temeiul legal este „luarea unor măsuri la cererea persoanei vizate înaintea încheierii unui contract” (art. 5 alin. 2 lit. (a) din Legea nr. 677/2001) și pentru a face demersuri la cererea persoanei vizate înainte de încheierea unui contract” (art. 6 alin. (1) lit. b din Regulamentul (UE) 679/2016).

În privința datelor pe care ni le oferi voluntar temeiul prelucrării este obligația noastră legală de a sprijini exercitarea dreptului de informare, dar și interesul nostru legitim de a oferi  vizitatorilor/utilizatorilor site-ului transparență și informare.

Atât potrivit legislației actuale, cât și potrivit GDPR (aplicabil din 25 mai 2018), consimțământul tău nu este cerut în situația în care prelucrarea este necesară pentru efectuarea de demersuri pentru încheierea unui contract, îndeplinirea unei obligații legale sau interesul legitim.

În privința datelor pe care le colectăm automat prin folosirea cookie-urilor sau a altor tehnologii similare, temeiul pentru prelucrare este consimțământul. Odată cu accesarea site-ului, îți dai în mod valabil consimțământul asupra prelucrării.  

ÎN CE SCOPURI COLECTĂM DATELE? 

  • pentru a face demersurile necesare în vederea plasării unei comenzi sau creării unui cont;
  • pentru a-ți răspunde la întrebări și solicitări;
  • pentru a ne apăra împotriva atacurilor cibernetice;
  • în scop marketing, însă numai în situația în care ți-ai dat consimțământul în prealabil.
  • pentru a oferi și îmbunătății serviciile pe care le oferim. 

CÂT TIMP STOCĂM DATELE? 

Stocăm datele cu caracter personal doar pe perioada necesară îndeplinirii scopurilor.

Comenzile și Facturile sunt păstrate pe o perioadă de 5 ani în scopuri contabile.

CUM DEZVĂLUIM INFORMAȚIILE TALE?

Nu vom dezvălui informaţiile tale către terţe părţi, pentru a fi utilizate în propriile scopuri de marketing sau comerciale ale acestora, fără consimţământul tău. Totuşi, este posibil să dezvăluim informaţiile tale către următoarele entităţi:

  • Furnizori de servicii. Putem dezvălui informațiile tale altor companii care ne furnizează servicii și/sau acționează în calitate de persoane împuternicite, cum ar fi companiile care ne ajută pentru facturare, plata și livrarea biletelor sau care trimit e-mailuri în numele nostru, precum și companiilor de marketing,analiză și securitate cum ar fi Google, Facebook, Woocommerce.  Aceste entități sunt selectate cu o grijă deosebită pentru a ne asigura că îndeplinesc cerințele specifice în materie de protecție a datelor cu caracter personal. Aceste entităţi au o capacitate limitată de a utiliza informaţiile tale în alte scopuri decât cel de a ne furniza servicii;
  • Altor părţi cu consimţământul sau la instrucţiunile tale. În afara dezvăluirilor descrise în prezenta Politică de confidenţialitate, este posibil să transmitem informaţiile terţilor cărora consimţi sau soliciți să efectuăm o asemenea dezvăluire.

SECURITATEA DATELOR PERSONALE ȘI A INFORMAȚIILOR

Datele personale introduse de către cumpărător vor fi folosite de OTM numai în scopul declarat al acestui site. Informațiile din formularul de comandă sunt necesare pentru a vă trimite confirmarea comenzilor, livrarea biletelor comandate, anunțarea promoțiilor în curs etc., în nici un caz nu vor fi furnizate unei terțe părți.
Organizația garantează confidențialitatea informatilor personale ale clienților. Aceste date nu există fizic pe serverele pe care rulează site-ul www.otmed.ro, ele fiind accesibile numai de către personalul autorizat al Organizației prin rețeaua internă. Fiecare utilizator are dreptul de a vedea numai propriile sale date personale pe care le-a introdus.
Site-ul www.otnmed.ro folosește măsuri de securitate împotrivă pierderii, alterării sau folosirii greșite a informațiilor care se află în controlul Organizației. În cazul pierderii de informații cauzate de „bug”-uri, erori ale softului cu care este conceput și găzduit site-ul www.otmed.ro sau în urma unui atac cibernetic OTM nu-și asumă nici o responsabilitate.

TRANSFERĂM DATE CĂTRE STATE TERȚE?

În prezent, nu transferăm datele tale către state din afara Uniunii Europene. Dacă vom schimba politica, te vom informa în mod corespunzător, îți vom prezenta garanțiile aferente și îți vom solicita consimțământul.

CARE SUNT DREPTURILE TALE?

  • Dreptul de retragere a consimțământului;

În situația în care prelucrarea se bazează pe consimțământ, îți poți retrage consimțământul în orice moment și în mod gratuit prin transmiterea unui e-mail pe adresa contact@otmed.ro cu subiectul „retragere consimțământ” sau prin sms la +40733.982.425. cu textul „retragere consimțământ”.

  • Dreptul de a depune o plângere în fața unei autorități de supraveghere;
  • Dreptul de a te adresa justiției;
  • Dreptul de acces;

Ai  dreptul de a obține din partea noastră o confirmare că se prelucrează sau nu date cu caracter personal care te privesc și, în caz afirmativ, ai dreptul de acces la datele respective.

  • Dreptul la rectificare;

Ai dreptul de a obține de la noi, fără întârzieri nejustificate, rectificarea datelor cu caracter personal inexacte care te privesc. Ținându-se seama de scopurile în care au fost prelucrate datele, ai dreptul de a obține completarea datelor cu caracter personal care sunt incomplete, inclusiv prin furnizarea unei declarații suplimentare.

  • Dreptul la ștergerea datelor („dreptul de a fi uitat”);

În situațiile în care (1) datele nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor, (2) s-a retras consimțământul și nu există un alt temei juridic pentru prelucrare, (3) te opui prelucrării și nu există motive legitime care să prevaleze în ceea ce privește prelucrarea sau (4) datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal, ai dreptul de a obține ștergerea datelor care te privesc, fără întârzieri nejustificate.

  • Dreptul la restricționarea prelucrării;

Ai dreptul de a obține din partea noastră restricționarea prelucrării în cazul în care se aplică unul din următoarele cazuri:

(a) contești exactitatea datelor, pentru o perioadă care ne permite nouă să verificăm exactitatea datelor;

(b) prelucrarea este ilegală, iar tu te opui ștergerii datelor cu caracter personal, solicitând în schimb restricționarea utilizării lor;

(c) nu mai avem nevoie de datele cu caracter personal în scopul prelucrării, dar tu ni le soliciți pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță;

(d) te-ai opus prelucrării în conformitate cu articolul 21 alineatul (1) din GDPR, pentru intervalul de timp în care se verifică dacă drepturile noastre legitime prevalează asupra drepturilor tale.

  • Dreptul la portabilitatea sau descărcarea datelor

Ai dreptul de a primi datele cu caracter personal care te privesc și pe care ni le-ai furnizat într-un format structurat, utilizat în mod curent și care poate fi citit automat și ai dreptul de a transmite aceste date altui operator, fără obstacole din partea noastră, în cazul în care:

(a) prelucrarea se bazează pe consimțământ în temeiul articolului 6 alineatul (1) litera (a) sau al articolului 9 alineatul (2) litera (a) din GDPR sau pe un contract în temeiul articolului 6 alineatul (1) litera (b) din GDPR; și

(b) prelucrarea este efectuată prin mijloace automate.

  • Dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care te privesc sau te afectează în mod similar într-o măsură semnificativă

Nu ai acest drept în cazul în care decizia:

(a) este necesară pentru încheierea sau executarea unui contract între tine și un operator de date;

(b) este autorizată prin dreptul Uniunii sau dreptul intern care se aplică operatorului și care prevede, de asemenea, măsuri corespunzătoare pentru protejarea drepturilor, libertăților și intereselor legitime ale persoanei vizate; sau

(c) are la bază consimțământul tău explicit.

TE RUGĂM SĂ REȚII URMĂTOARELE:

  • Perioada de timp: Vom încerca să răspundem solicitării în termen de 30 de zile. Cu toate acestea, termenul poate fi prelungit din motive specifice legate de dreptul legal specific sau complexitatea cererii tale.
  • Restricționarea accesului: în anumite situații, este posibil să nu vă putem oferi acces la toate sau la unele dintre datele tale personale datorită dispozițiilor legale. Dacă refuzăm cererea ta de acces, te vom informa despre motivul refuzului.
  • Imposibilitatea de a te indentifica

În unele cazuri, este posibil să nu putem căuta datele tale personale din cauza identificatorilor pe care îi furnizezi în solicitarea ta. Un exemplu de date cu caracter personal pe care nu le putem consulta atunci când ne furnizezi numele și adresa de e-mail sunt datele colectate prin cookie-uri de browser.

În astfel de cazuri, în cazul în care nu te putem identifica ca persoană vizată, nu suntem în măsură să ne conformăm solicitării tale, cu excepția cazului în care furnizezi informații suplimentare care să permită identificarea.

CUM ÎȚI EXERCIȚI DREPTURILE

Pentru a-ți exercita drepturile legale poți folosi următorii pași:

  • dacă ai un cont deschis pe site-ul nostru te rugăm să te autentifici sau introdu adresa de e-mail a contului
  • în funcție de acțiunea aleasă vei primi un e-mail de confirmare pe adresa de e-mail a contului curent

1. Dreptul de portabilitate sau descărcarea datelor:

2. Dreptul de rectificare ( te rugăm să specifici ce date dorești să fie rectificate):

3. Dreptul de a depune o reclamație:

4. Dreptul de a solicita ștergerea datelor:

Dacă nu ai un cont deschis pe site-ul nostru sau dorești să ne ocupăm noi de exercitarea drepturilor ne poți contacta la adresa de e-mail contact@otmed.ro

Ai ajuns la sfârșit. Îți mulțumim că ți-ai făcut timp să afli despre Politica de confidențialitate OTM.